Wat doen wij

Artefact is van alle markten thuis. Wij verzorgen een compleet pakket op het gebied van archeologie. Voor startende en lopende projecten. Voor grote en kleine projecten. Vanaf het eerste gesprek zorgen wij via pragmatisch advies en gedegen veldwerk voor de gewenste uitwerking. Artefact werkt voor overheden, bedrijfsleven en particulieren. We zijn lid van de Vereniging Ondernemers in de Archeologie en beschikken over een certificaat Archeologie op basis van de BRL4000 SIKB. Een overzicht van de protocollen waarvoor wij zijn  gecertificeerd vindt u hier: Certificaat ARC-010-1 (signed)

Advies
Artefact adviseert overheden, bedrijven en particulieren en biedt een compleet aanbod op het terrein van archeologie.

Onderzoek
Artefact verzorgt vooronderzoek, vervolgonderzoek en specialistisch onderzoek (bijvoorbeeld analyse van Romeins aardewerk). Onderzoeksrapporten (concept- en eindrapport) hebben altijd een advies op maat. We beschikken over een eigen laboratorium en depot.
Onze dienstverlening bevat zowel bureauonderzoek als veldonderzoek. Dit laatste betreft verkennend en karterend booronderzoek, veldinspectie en geofysisch onderzoek. Bij vervolgonderzoeken bieden we waarderend booronderzoek en inventariserend veldonderzoek aan de hand van proefsleuven, archeologische begeleiding en een opgraving.